21 Şubat 2009 Cumartesi

Ufuk Talay ve Robbie Fowler





Arada söyleniyorum ; yurt dışında o kadar çok Türk pasaportu taşıyan oyuncu varken neden futbolumuza kazandıramıyoruz diye. Futbolumuzda gurbetçilere pasif bir rol biçilmiş ve Ufuk Talay da belki bu algının yaratılmasını sağlayan öncülerden.

Ufuk Talay, Marconi Fairfield adında o dönem Avustralya 1. Liginde mücadele eden bir takımda başlıyor profesyonel futbol yaşamına. 92 senesinden Galatasaray'a transferinin gerçekleştiği 95 senesine kadar bu takımın formasını giyiyor. O dönem takımın kadrosunda Harry Kewell bulunuyor. U-13'ten U-15'e kadar her kategoride oynuyor o dönem Kewell ve Ufuk Talay'ın antremanlarını izliyor. Takımın kalesinde bu sezon Fulham'ın kalesinde devleşen Mark Schwarzer var.

Türkiye'de yabancı kısıtlamasının en önemli gündem olduğu dönemlere tekabul eder onun Galatasaray'a gelişi. Souness'ın vazgeçilmeziydi ilk sezon ve Okan Buruk'u kulübeye oturtuyordu. Fakat gel zaman git zaman Ufuk hiç o kadroda kalamadı. Galatasaray onu kah Karabükspor'a kiraladı , kah Antalyaspor'a kiraladı , kah Bursaspor'a . 26 yaşına geldiğinde Galatasaray'da sözleşmesinin son senesiydi ve o yine Fransa 2. liginde Nimes formasıyla kiralık olarak ter döküyordu.

Bu çılgın Okyanusyalı Galatasaray ile 6.5 sene süren ve 4 yurt içi, 1 yurt dışı şehir gezdiği macerasından sonra yılmadı. 2 sene kebap için Gaziantepspor'a ve daha sonra 1 sene tantuni için Mersin İdman Yurdu'na gidiyordu. Tim Burton masalı gibi bir hikaye. Ne kariyer ama !

Daha sonra tekrar 3 sene dünyanın en güzel şehirlerinden Sidney'de sürdürülen futbol yaşamı (aussie ruhu ) ve başarısız bir Japonya Ligi denemesi var.

North Queensland Fury FC henüz yeni kurulan bir takım ve bu sene Avustralya A Liginde ilk kez mücadele edecekler. Ufuk Talay'ın 32 yaşındaki durağı burası oldu ve takım arkadaşı olarak sürpriz bir isim görüyoruz.

'' Robbie Fowler ''

İngiltere Premier Lig tarihinin en fazla gol kaydeden 4. oyuncusu da bu sene Ufuk ile aynı formayı terletecek. Robbie Fowler ile ilgili bir entry de blog okuyucularına sözümüz olsun.

Eminim orada bir yerlerde en az biriniz için bir futbolcudan daha çok şey ifade ediyordur Fowler.

2 yorum:

  1. Sydney FC'de başarısı yok mu? Milli takıma çağrıldı adam. Sen ne diyorsun ya?

    YanıtlaSil
  2. Daha sonra tekrar 3 sene dünyanın en güzel şehirlerinden Sidney'de sürdürülen futbol yaşamı (aussie ruhu ) ve başarısız bir Japonya Ligi denemesi var.

    YanıtlaSil