21 Şubat 2009 Cumartesi

Jes Hogh'ün trajik sonu ve diğerleri



Fenerbahçe'nin 90ların ikinci yarısından bir görüntüsü.. Resimdeki oyuncular arasında teknik direktör olup futbola hizmet eden isimler var. Hala futbol oynayan isimler var. Avrupa'ya transferini gerçekleştiren isimler var. Ama benim en sevdiğim adam Jes Hogh idi burada.


Türk futbolunda defans algısının gelişiminde Uche-Hogh ikilisinin katkısı tartışılmaz. Uche 41 yaşına geldi ve hala profesyonel futbol hayatına devam ediyor. Nijerya 1. liginde oynuyor. Hogh ise 4 sezon Fenerbahçe'de oynadıktan sonra 99-01 yılları arasında Londra semalarındaydı ve Roman Abromovich'i göremeyen bir Chelsea'liydi.

Chelsea yıllarında Fransız Desailly ve Lebouef ikilisinin yedeği olarak bekledi. Euro 2000'de Danimarka kadrosundaydı ve sürekli nükseden ayak bileği sakatlığı oynamasına müsaade etmedi. Yedek kalmak ve ayak bileğindeki kronik rahatsızlık onu futboldan soğuttu. 34 yaşında futbolu bırakıp emekliliğe ayrıldı.

2007 Yılında hikayesinin acı sonunun haberi geldi. Kopenhag'ta bir otel odasında telefonla eşini aradığı an genç sayılabilecek yaşında felç geçirdi. Şu an vücudunun sağ tarafını oynatamıyor ve maalesef konuşamıyor.

Sene 2009 olmuş ve bizler hala futbol izliyoruz. Keşke futbolu hissedebilseydik..

Sedat Balkanlı'yı gündem azlığında reyting malzemesi olarak kullanan futbol medyamızdan ve onun takipçisi futbol okurundan Hogh'u mutlu edecek ve unutulmadığını hatırlatacak bir küçük hediye , yazı veya mektup - iyi niyetle yapılabilecek her hangi birşey - beklenmezdi.

Seni unutmadık Hogh.. Türk futboluna miras bıraktıklarını da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder