8 Temmuz 2009 Çarşamba

Gold Cup'tan bir maç tahmini

Guadeloupe ülke olarak okyanus ötesinde Fransa şubesi diyebiliriz. Bu yüzden ülke Fifa katılımcısı değildir ve Dünya Kupasında asla göremezsiniz.Bu ülke doğumlular da Fransa vatandaşlığı alıp Fransa Milli Takımında oynayabilir. Kökleri Guadolupe'a dayanan oyunculardan bazıları şunlar: Lillian Thuram,Thierry Henry(anneden),Mikael Silvestre (babadan), Gallas, Christanval , Saha, Wiltord , Anelka, Abidal, Clichy ve Chimbonda Bu saydığım isimlerin hepsi Guadeloupe kökenli olmasına ve Guadeloupe adına da oynayabilecekken Fransa adına oynamışlardır. Bu yüzden gözden ırak olunca bize zayıf bir takımmış gibi gelebilirler ama pek öyle değil. Burası sadece Fransa'nın okyanus ötesinde bir bölgesi gibi..

Guadeloupe geçtim Fifa'yı CONCACAF üyesi bile değildir. Gold Cup'ta yer alan özel kural sebebiyle son 5 senede Fransa adına herhangi bir kategoride ulusal mücadelede bulunmamış isimlerle oynamalarına izin verilmektedir.

İlk maçtaki 11'e bakarak diyorum ki :

Kalecileri 2007/2008 sezonunda Guadeloupe Ligini şampiyon bitiren takımın kalecisidir.

Defansın göbeği olan 22 yaşındaki Cedric Avinel , İngiltere Championship kulüplerinden Watford'un oyuncusu olup seneyi Ligue 3 takımlarından Gueugnon'da kiralık olarak geçirmiştir.

Bir diğer defans Miguel Comminges ise İngiltere Championship takımı Cardiff City oyuncusu olup bu sene 11 maç as kadroda olmak üzere 35 kez Cardiff City forması giymiştir. Bu kadar çok sonradan oyuna müdahelelerde yer alma nedeni aynı zamanda orta sahada oynayabilmesidir. (Cardiff adına demeden geçemeyeceğim , son hafta kaybetmeselerdi play-off'tan Premier Lige gelirlerdi.) Son olarak ilk maçta muhtemelen orta saha oynamıştır diyorum. Çünkü 5 defansla çıktıklarını sanmıyorum.Ön liberodur en azından.

Thomas Gamiette sezonu Ligue 2'de Reims adına oynayarak geçiren bir diğer defans.

Bir diğer defans Mickaël Tacalfred bu sezon Ligue 2'de Reims'te oynamıştır.

Defansın son parçası Eddy Viator'da sezonu Ligue 2 'de Amiens ile geçirmiştir.

Orta sahaya gelince David Fleurival sezonu Belçika Jüpiler Liginde Mons'ta geçirmiştir.

Takımın 10 numarası Aurélien Capoue Nantes'ta oynuyor. Sezonu Ligue 1'de geçirdi.


Bir diğer orta saha Stéphane Auvray sezonu Vannes formasıyla Ligue 2'de geçirdi.

Forvet hattında 8 senelik profesyonel futbol kariyerinde 4 ülke 13 farklı kulüp gezmiş olan Mickaël Antoine-Curier. Curier adına diyebileceğim tek şey tam bir alt lig starı kendisi. Nasıl ki Leeds United'ta Beckford oynamayınca takım çöktü ve kazanamadı koca sezon boyu. Dundee ile İskoçya Division 1'da Curier'in aşağı yukarı aynı etkisi vardı. Özellikle Hibernian'dan kısa süreliğine kiralandığında 4 maçta 6 gol atmıştı. Fantastik bir adam bu benden söylemesi.

Diğer forvet nedense Loïc Loval ve kendisi Utrecht'te oynuyor. Bence bu maçta Loval yerine Zürih'in başarılı forveti Alphonse'yi görebiliriz.


Böyle bir 11 işte Guadeloupe'un sahip olduğu.

How i met your mother'da Barney'nin takım elbise giyip bugün ki haline gelmeden önce
hippy olduğunu öğrendiğimiz birinci sezon bölümü vardı. O bölümde sevgilisine ''Nikaragualıların bize ihtiyacı var , onlara yardıma gitmeliyiz. '' diyip bilet alıyordu. Aklımda oradan kalmış ülkenin adı. Fakat kadrolarına baktığımda Barney'e hak veriyorum, kesinlikle yardıma ihtiyaçları var çünkü Nikaragua Ligi dışında oynayan tek bir oyuncu var ; o da ancak Brezilya'da eyalet turnuvalarında oynuyor. Şaka gibi ama futbol adına pek bir şey yok. Otoritelerin ortak kanaati ise takımın Orta Amerika'nın en zayıfı olduğu yönünde.

Guadolupe çok rahat kazanır. İlk yarı bir gol yeseler bile ümidinizi kaybetmeden izleyebileceğiniz kadar fark var iki takım arasında. Alphonse-Curier forvet ikilisi dağıtır ortalığı. Özellikle Curier'e dikkat. Fırsatım olsa direk bir Anadolu kulübüne getiririm bu adamı ve 2 sezonda İstanbul takımlarına satarım. 26 oldu yaşı gerçi.

Guadeolupe kazanır !