16 Mart 2009 Pazartesi

Eskişehirspor'un lanetli pazarı ve Emre Toraman


Hava ne biçim soğuk , donuyorum ! Osmangazi'nin oralara kadar çıkıyorsun PAF maçı için. Sabahın köründe hem de pazar günü. Eskişehirspor PAF Takımı son dönem ümit de veriyor hani.

İlk yarıda o soğuk altında 90-91 jenerasyonunu izliyorum. O kadar talihsiz goller atıyor ki Eskişehirspor PAF kendi kalesine. Hüseyin ayrı bir dağılıyor. Haldun ayrı bir dağılıyor. İlk yarı 2-0 geride kapatıyoruz. Çay almaya gidiyorum. Oyuncular yanımdan yürüyor. Çok değişik bir duygu , kendini 12. adam gibi hissediyorsun. Aslına bakarsan çok şey bilmiyorum Eskişehir PAFları hakkında. Arda ve Hakan'ı gittiğim 3 maç sonunda dikkat çekici buluyorum. Ama kendi kalesine gol atmasına rağmen mükemmel bir defans olduğu konusunda ikna olduğum Hüseyin Güngör oluyor.

Önce Arda sonra Cemal skoru 2-2'ye getiriyor. Tribünde 100 kişi falanız. Tezahürahat yok. Çocukların liseden arkadaşı ya da ebeveynleri var. Böyle bir atmosfer işte. Sahadan bahsetmek istiyorum sizlere. Yürümeye girmezsiniz. Hele kaleciyseniz vay halinize. Sürekli kayıyor oyuncular. Sürekli kaleciler topu elleriyle kontrol edemiyor. Enteresan ötesi.

Şu mükemmel defans dediğim Hüseyin'in henüz adını bilmiyorum. Kapalı'da D-21 koltuğunda otururken PAF Oyuncuları da tribüne giriyor. Hüseyin de önümde oturuyor. Hazır bulmuşken aklımda 442 dergi için yapacağım çalışma için görsel istiyorum. Arka tarafta Cemal oturuyor. Bir tane de Bursasporlu abi var. Ondan çakmak isterken Vucko'nun golünü kaçırıyorum. İçimde hiç umut yok. Dikkat ederseniz Emre Toraman dememeye gayret ediyorum. Nasıl demeyeceksin ki ?

Emre Toraman , Eskişehirspor formasına ter akıtan, emek veren ve bize bir çok yararı dokunan bir oyuncumuz. Ama şu maçta kim ne derse desin affedemiyorum. Çok özür dilerim, ne haddime ama affedemiyorum. Bu kadar basit iki pozisyonda kendi kalesine böyle iki gol atan oyuncuya kuşkuyla yaklaşırım. Süper Lig'den kimsenin tahmin edemeyeceği oyuncu hamleleri bilirim. Misal bir maçta yönetim ''içeride bu maçı kazanın prim şu kadar'' dediğinde diğer takıma çifte şans olarak bahis alan profesyonel oyuncu biliyorum. Şu an yurtdışında devam ediyor kariyerine. Elazığspor Süper Ligdeyken kuponu sadece Elazığspor'dan yani kendi takımından yatan forvet oyuncusu da biliyorum. Effa'dır o isim , söylenebilir. Bunları pek çok insan biliyor.

Emre'yi suçlamıyorum. Eskişehirspor'u lekeleyecek herşeyin karşısında direk dururum. Ama kamu vicdanının rahatlaması adına Emre'nin e-posta yazışmalarından , telefon görüşmelerine kadar kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Densizlik demeyin lütfen. Aklına kötü birşey gelenin de içi rahatlasın. Emre bizim evladımız diyen taraftar da daha da gerinsin. Ama olsun bu.

Olur mu peki ? Bu ülkede olmaz. Başka ülkede de olmaz. Eskişehirspor küme düşer. Emre gider , Coşkun Birdal gelir.

Off, ne yazıyorum ki ?