8 Nisan 2009 Çarşamba

Azerbaycan Futbolunda Türk Esintileri






Türk lejyonerler başlıklı onlarca yazı okuyoruz. Nadiren de olsa komşu ülkemiz Azerbaycan'da top koşturan lejyonerlerimizden de haber alabiliyoruz. Bense Azerbaycan'da oynayan Türk futbolcuları şöylelemesine bir listelemek istedim. Gözden kaçan olduysa affola..

FC KHAZAR LANKARAN :






2007-2008 yılını 4. sırada tamamlayan takım bu sezon ligi 3. sırada devam ettiriyor.Burada 5 Türk oyuncu var..

AHMET DURSUN




Beşiktaş'ın 7 numarası olarak akıllara kazınan Ahmet Dursun şu an bu kulüpte oynuyor. Bu sezon Süper Ligimizde Kocaelispor formasıyla 3 golü vardı. 3 kez A Milli formayı sırtına geçirmişti. Daha önce Oktay Derelioğlu'nun da yolu bu kulüpten geçmişti. Ama o zaman teknik adam Rasim Kara idi. Ne kadar benzer hikayeler. Beşiktaş'ta parlayan bir forvet olarak kitlelere kendini sevdirirsin ve daha sonra büyük düşüşün ardından soluğu Azerbaycan'da alırsın. Ahmet Dursun Lig TV'nin yorumcusu olmasın sakın uzun vadede :) .

Göksel Akıncı :



Ne deli oynardı Göksel Akinci o kilosuna rağmen diyenleri duyar gibi oluyorum. Açıkçası ben de çok sever ve başarılı bulurdum onu ama şu an değerlendirdiğimde vasat geliyor bana. Her Galatasaray maçında çift ciğerle koşardı sağ koridorda. Onunda kokusu çıktı sonra. Meğer koyu Fenerbahçeliymiş.

Muammer Erdoğdu

Bu arkadaşımız ise direk Amatör Kümeden alınıp Azerbaycan Süper Ligine gitmiş. Galata,Spornet ve Eyüpspor'da oynamış amatör kümede. Bakalım Türkiye'ye dönüşü nasıl olacak ?

Fatih Sonkaya



http://www.lankaranfc.com/cgi-bin/datacgi/database.cgi?file=xl&report=single&id=001407

http://www.lankaranfc.com/cgi-bin/datacgi/database.cgi?file=xl&report=single&id=001420

http://www.lankaranfc.com/cgi-bin/datacgi/database.cgi?file=xl&report=single&id=001440

Eğer ben yanılıyorsam özür dilerim ama şu Fatih Sonkaya'nın Azerbaycan'a transfer haberini Türkiye'de hangi yayın verdi ? Veremezler çünkü ajansları geçmemiştir :)

Fatih Sonkaya ayarında kaç tane sağbek var şu an Süper Ligimizde ? Gökhan Gönül benim tarafımda kalsın 3 tane isim sayın. Fatih Sonkaya ise böyle bir ortamda medyada gram yer almaksızın Azerbaycan'a gidiyor. 6 kez A Milli Formayı giymiş ve henüz 27 yaşında olan bir isim. Roda formasıyla Milan'a karşı ya da Porto formasıyla Glasgow Rangers'a karşı savunma yapmış ve Avrupa futbolunda pek çok şeyi deneyimlemiş bir isim. Ben açıkçası böylesi bir yeteneğin burada bir anda karşıma çıkmasına çok şaşırdım.



FK BAKU :




Burada tek bir Türk futbolcu var. O da bir zamanların genç yıldız adaylarından biri. Geçen sene ligi 8. bitirmişler ama bu sezon şampiyonluk yolunda iddialılar. Şu an liderin 2 puan gerisinde 2. sıradalar.

Sinan Demircan :

Beşiktaş altyapısındayken parlamştı ve B Gençler Liginde İstanbul şampiyonu olduklarında herkesin dilindeydi. Ondan sonra Bağlarbaşı,Çaykur Rizespor ve Bulancakspor hikayeleri ve 20 yaşına Azerbaycan'da merhaba diyen bir kariyer. Bize ise şu haberi hatırlatıp gülümsemek kalıyor.

http://www.haber7.com/haber/20070607/Sinana-Fiorentina-kancasi.php



BAKİLİ BAKÜ:




Geçen sezon bir alt ligden şampiyon olarak gelen takım 10 numarasını Türkiye'de buldu.Şu an ligde 12. sıradalar. Küme düşme hattının hemen üzerinde kısaca.


Abdülkadir Öz:


Uşakşpor'dan keşfedilip sezon başında yıldız oyuncu transferi muamelesi görünce nasıl sevinmiştir Abdülkadir'im kimbilir. 28 yaşında kendisi ve 10 numaralı formayı gururla giyiyor. Geceleri ''Baba bana adam olamazsın dedin ama ..'' diyerek formasına sarılp ağlıyor. Yapıyor bunu.


NEFTCHI BAKU:





Geçen sezon ligi 3. bitirmişler. Ama şu an 8. sıradalar. Kadrolarında 2 Türk var. Bizimkilerin ligdeki duruma el atması gerekiyor.

Suat Usta




Psv Eindoven ve Galatasaray eskisi Suat Usta burada oynuyor. 29 yaşında Suat'ı daha iyi bir yerde görüyordum. Ümit Milli forma ile ne maçlar çıkarmıştı oysa ki. Kendisinin fazla röportajını dinlemedim ama Trabzonlu bir arkadaşımın anlattığına göre Karadeniz şivesi ile konuşmaktaymış kendisi. Levi's mağazasına girip ''Ha burda pondul var mı?'' diye sormuşluğu rivayet olunur.

Ali Cansun









Mehmet Cansun'un oğlu olduğunu bilir miydiniz ? Öğrenmiş oldunuz eğer bilmiyorsanız. Her neyse ben severdim bu adamı Beşiktaş'ta güzel maçlar çıkardı hatta. Geleceği parlak denildi sonra unutuldu gitti. Şimdi Azerbaycan semalarında süzülüyor bu yavru kartal. Babası Mehmet Cansun olmasa birşeyler değişebilir miydi acaba ? Bilmiyorum, bazı şeylere akıl sır erdiremiyorum.






Velhasıl kelam , liste bundan ibarettir. Bir tek merakım Levent Kartop'un 3 günde transfer olup 5 günde nasıl tekrar Kocaelispor'a geldiğidir. Bunu bilen biri açıklarsa sevinirim.