3 Mart 2009 Salı

Özkan Sümer-Lemi Çelik Efsane Diyaloglar



Özkan Sümer...Trabzonspor kulübünün hocası, başkanı, scoutu, altyapı sorumlusu, insan kaynakları menajeri, futbol şube sorumlusu, malzemecisi, yardımcı antrenörü.Belki Trabzonspor tarihinin hemen hemen her sırrı kendisinde gizli. Ancak O'nu efsane yapmayı başaran ne hocalık ne başkanlık dönemindeki sportif başarılar ne de ülkemize getirdiği efsane yabancı oyunculardır. Diğer kahramanımızı da tanıttıktan sonra ikili arasında yaşandığı bilinen komik diyalogları yayınlayacağız.

Lemi Çelik. Nam-ı Diğer Başbakan Lemi. Lemi futbolculuğu döneminde Trabzonspor forması altındaki başarılarından ziyade, kulübe yeri gelip banka hesabında biriktirdiği paraları hibe etme girişimiyle, mevkisine aldırış etmeden gol aradığı ve çok büyük yüzdeyle bulamadığı ileri çıkışlarla ve en önemlisi canı ciğeri her şeyi Özkan Hocası ile yaşadığı diyaloglarla hatırlanır.

İşte bu diyaloglardan enteresan kesitler:

-Ö.S maç öncesi takıma son taktiklerini vermeye hazırlanmaktadır. Her zamanki gibi son uyarısı takım oyuncularının topu ayaklarında fazla tutmadan, seri futbol oynamaları yönündedir. Ancak gerek geçen maçlar, gerekse idmanlardaki performansıyla Lemi'ye özel bir direktifte bulunur. "Lemi. Sen bu söylediklerimi boşver, takım arkadaşlarına pas falan çıkar bunları aklından. Topu alır almaz rakibe at. Arkadaşların rakipten daha kolay alıyorlar topu."

-Ö.S. taraftarın yoğun baskısına dayanamamış ve Lemi'yi kadrodan kesmiştir. Ancak özellikle kanatlardan etkili gelen rakibi durdurmak için Lemi'yi oyuna sürmeye hazırlanmaktadır. Lemi'yi uyarmayı ihmal etmez; reklam panolarını işaret ederek "Oğlum şimdi habu panolarun hepsini oku. Birazdan oyuna sokacağım seni, gözün dalmasun maçtayken."

-Lemi Çelik Avni Aker'deki maçlardan birinde gene görevini ziyadesiyle aksatmakta ve gol yollarında etkili olmayı denemektedir. Kaçırdığı pozisyonların sayısı arttıkça artık kulübeyi dinlememekte ve o golü atmadan maçı bitirmeyeceğini hissettirmektedir. Beklediği an gelir, top kaleciden dönmüş ve önüne sekmiştir. Kale artık boştur. Attığı şut önce yan direğe çarpar oradan da dışarıya gider. Ö.S o an sarfettiği kelime sebebiyle tribüne gönderilir. Lemi hocasının tribüne gönderilmesine çok içerlemiştir, bir yandan da bütün tribün Lemi'ye sevgi dolu(!) tezahuratlar yapmaktadır. Lemi daha fazla dayanamaz. Maçı falan bırakır ve tribünlere koşar. Trabzonspor tarihine bir efsane olarak kaydedilecek şu cümleler dudaklarından dökülür.Önce tribüne koşar, sırtını döner ve "Ha bu numara gol atar mi da, ha bu numara gol atar mi?" diye haykırır.Lemi Çelik Trabzonspor takımında sadece 2 numara gitmiştir. Transfer olduğu Adanspor'da neden ve nasıl 10 numaralı formayı kazandığı hala evrenin bilinmezleri arasındadır.

-Lemi Çelik maç sonlarında yaptığı ideolojik konuşmalar sebebiyle bu lakabı almıştır.Hatta net olarak lakabı kazandığı maç 5-1lik bursaspor kupa finali zaferinden sonra Cavit Çağlar için söylediği "O bakan ise ben de başbakanım" cümlesidir.Kendi senaryosu ise çok farklıdır. "Biz Hami ile sürekli kahvehaneleri gezer, Trabzon halkını bilinçlendirmek için toplantılar yapardık. Bir gün konuşmamı halkımız çok beğendi ve benim sözümü kestiler. Hep bir ağızdan başbakan diye bağırmaya başladılar.O günden beri lakabım başbakan lemidir"

-Lemi taç atışı yapmak üzere kenara gelir. Şans bu ya tam kulübenin önünde atacaktır tacı. Lemi topu elinden çıkarmak için biraz gecikince tribünlerde uğultu yükselir. Ö.S. kendisine ayrılan bölmeyi aşar ve elini Lemi'nin omzuna atar. "Maviler bizimkiler. Onlara atacaksın bu kadar düşenecek bir şey yok."

-Lemi kanattan bindirme olayını bir maçta fazlasıyla abartmıştır. Aldığı topla taç çizgisine kadar inmeden orta yapmamakta ve hedefine ulaşana kadar kesinlikle pas vermemektedir. Ö.S önünde koşmakta olan Lemi'ye dayanamaz ve bağırır."Lemi topla ilişkiye mi gireceksin(kibarlaştırılmıştır) iki saattir sübabını arıyorsun"

-Bir lig maçında Özkan Sümer, kanat oyuncusu olduğu için durmadan önünden geçen Lemi'ye durmadan küfür etmektedir. Yaptığı her hatalı hareketten sonra istisnasız bir küfür gelmektedir kendisine.. Özkan Sümer'in küfürleri hakemin kulağına kadar gelince hakem maçı durdurur ve Özkan Hoca'nın yanına gidip "Hocam bir daha küfür edersen seni tribüne göndereceğim" der. Özkan Sümer hakemden özür dileyip maç başlayınca Lemi çaktırmadan hakemin yanına gider
"Hocam hala yandan küfür ediyo. Şunu atacaksan at da biz de rahat rahat top oynayalım"

Ve ikili arasındaki diyaloğun en efsanevi noktasıyla devam edelim;
- Oyuncu değişikliği hakkının 2 olduğu dönemler. Ö.S 2 hakkını da kullanmıştır. Ancak Lemi'nin performansı tribünleri çileden çıkarmaktadır. Hoca daha fazla dayanamaz ve Lemi'yi kenara alarak takımı bir kişi eksik oynatır. Lemi'nin cevabı ironiktir. "Aşkolsun hocam."

Özkan Sümer Trabzonspor camiasının belki de en önemli şahısıdır. Ve karadenizliliğin getirdiği hazır cevaplılık kendisinde fazlasıyla mevcuttur. Özkan Sümer'in Best Of'undan kesitlerle yazıyı tamamlayalım.

-Şu sıralar Ankaragücü forması giymekte olan Hasan Üçüncü, Ö.S tarafından keşfedilmiş olup sergilediği performans ile kariyerinin hiç bir aşamasında Ö.S'in gözüne girememiştir. Tesislerde idman öncesi takım toplanmıştır. Hasan Ö.S'i görünce yanına gider ve "günaydın" der. Alacağı cevap Ö.S klasiğidir. "Bana günaydın deme Hasan, bana futbolu bıraktım de".

-Özkan Hoca başkan olduğu dönemlerde takım yöneticileri ve şehirin ileri gelenlerini yemeğe çıkarır. Yemeğin ortasında Trabzon'un zenginlerinden birisi işaret edilerek "başkanım bak onda da senin çantanın aynısı var. başkanlığı kovalıyor olmasın?" diyince cevap gecikmez. "Birisi O'na benim ayrıca beyin taşıdığımı da söylesin."

Trabzonspor'un en renkli iki simasının ilginç diyaloglarından kesitler sunduk. Trabzonspor ilginç bir camia ve bunun gibi yüzlerce hikayeyi barındırmakta.

Getirdiği ucuz ve yetenekli oyuncuları "iyi güzel de bunlar yıldız değil ki" diye eleştirenlere "Yıldız görmek isteyen gökyüzüne baksın" cevabıyla karşılayan Özkan Sümer ile Güngören Belediyesi 2009 seçimleri CHP başkan aday adayı Lemi Çelik'e binlerce kez selam olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder